Vliv vody na lidský organizmus
Proč stárneme? Proč jsme nemocní? Jednou z hlavních příčin je takzvaný „oxidační stres“. Hlavním zdrojem oxidačního stresu jsou mitochondrie.
Voda a vodík jsou dvě nejvíce podceňované látky na světě. Samostatně hrají role v téměř všech metabolických funkcích. Společné použití, jako v případě vody obohacené o vodík, jejich potenciál zmnohonásobí.
- Vodík je léčitel – základní antioxidant. Obsažený ve vodě dosáhne do každého orgánu a buňky.
- Vodík je zdrojem energie bez odpadových vedlejších produktů, jako kyselina mléčná.
- O vodík obohacená voda neutralizuje a odplavuje jedy.
Každý asi ví, že by měl pít minimálně 2 litry tekutin denně, jíst minimum nezdravého a pohybovat se jednou za čas ve zdravém prostředí (v lesích či horách).
Všichni dobře také víme, že je to velmi obtížné a málo co nás donutí se těmito doporučeními řídit. To, že jednou za rok jedeme na dovolenou, na hory nestačí!
Když nedodržujeme obecně známá pravidla, dostávají se nám do těla škodliviny a pokud se s nimi tělo nezvládne vypořádat, pokusí se je zatlačit do kouta, kde zůstanou, až bude naše tělo silnější. Otázka je: Bude naše tělo silnější a nebude už pozdě?
V těle s vyšší hodnotou pH se dobře daří bojovat proti nemocem. A právě nezdravé pokrmy a perlivé nápoje mají pH nízké a tak přispívají ke zvýšení kyselosti organizmu - snížení pH.
Většina pitné vody, kterou konzumujeme, není dostatečně kvalitní, nepomáhá ba naopak někdy dokonce škodí!
Pití ionizované vody s vysokým pH a nízkými ORP pomáhá neutralizovat kyselé prostředí v našem těle a pomáhá v boji proti škodlivým látkám a nemocem.
Proč se snažit nemít překyselený organismus?
Překyselení organismu je v současném světě jednou z nejnebezpečnějších degenerativních nemocí vůbec. Obzvláště proto, že jí doposud není věnována patřičná pozornost. Překyselení, jeho dopady a souvislosti, zdá se unikají jak oficiální nauce o zdraví, tak i nám samotným. Málokdo si doposud dokáže uvědomit přímý vztah mezi možným dlouhodobým nadbytkem kyselin v organismu a zdravím. Zdraví neboli stav bez nemoci je totiž bezprostředně závislé na rovnováze kyselých a zásaditých látek v těle. Stav nadbytku kyselin způsobuje či zhoršuje drtivou většinu nemocí. Dá se říci, že je to přímo zlatý klíček k našemu zdraví.
Proč používat ionizovanou zásaditou vodu a její účinky na naše tělo
Pro tělo...
- Je nejlepším antioxidantem - nejjednodušším způsobem ochrany proti útoku volných radikálů. Díky hydroxylovým radikálům (OH-) neutralizuje jejich oxidační účinky.
- Je klíčová pro alkalizaci těla, nedocenitelná pro udržení acidobazické rovnováhy.
- Je výborná při překyselení žaludku, průjmech, plynatosti a dalších zažívacích problémech. Upravuje trávení a posiluje funkci ledvin.
- V současné kombinaci s úpravou stravy pomáhá snížit hmotnost.
- Hlavní příčinou stárnutí je oxidace těla. Ionizovaná voda má negativní ORP (oxidačně/redukční potenciál), takže doslova působí proti oxidaci těla, tedy stárnutí.
- Rychle se vstřebává, dodává tělu energii, čistí všechny buňky, aktivuje a harmonizuje přirozený imunitní systém těla.
- V závislosti na zdravotním stavu a kondici každého jedince, uvádí do činnosti odpovídající počet negativních a pozitivních iontů.
- V porovnání s běžnou vodou z vodovodu (i různě filtrovanou) nebo s vodou balenou (i minerální) má cca 2x vyšší hladinu kyslíku (O2).
- Tím pozitivně zvyšuje tělesnou výkonnost (sporty) i mentální svěžest. Je tedy vhodnější, než různé iontové nápoje, obsahující vždy další škodlivé přísady.
- Zásobuje tedy tělo energií, snižuje únavu a zlepšuje pocit pohody. Atd., atd...
Mimo tělo...
- Káva a čaj svařené zásaditou vodou mají mnohem lahodnější chuť.
- Luštěniny jsou při namáčení změklé za velmi krátkou dobu.
- Jídla uvařená v živé vodě mají mnohem výraznější chuť i barvu. Proto se může méně solit a kořenit a přece jsou jídla lahodná.
- Jídla jsou uvařená za mnohem kratší dobu, což v době stále se zdražujících energií šetří vaši kapsu.
- Stejné účinky jako pro nás, má voda i na naše zvířecí miláčky.
- Zásaditá voda je vynikající pro některé domácí rostliny a živočichy (rybičky) a nemusí se odkyselování vůbec dělat pomocí chemických přípravků. Atd, atd...
Ionizovaná zásaditá voda
Můžeme směle říci, že ionizovaná zásaditá voda je revitalizačním prostředkem pro krev, mozek a celé tělo, že čistí každou část těla. Tento druh vody má schopnost zaplavit naše orgány zevnitř, odplavuje škodlivé látky, které se tam usadily díky volným radikálům, a tak čistí tělo.
Ionizovaná zásaditá voda se objevuje v mozkomíšním moku již 1 minutu po konzumaci, což se může projevit zvýšenou schopností koncentrace a myšlení. Je to způsobeno skutečností, že ionizovaná voda se od základu liší od normální vody. Molekuly vody se lepí dohromady, pak se nazývají klastry. V normální vodě tvoří klastr 12-18 molekul vody, ty jsou ale příliš velké na to, aby je buňka mohla přímo absorbovat. Ionizovaná voda má hexagonální klastry, což znamená, že 1 klastr tvoří 5-8 molekul. To jim umožňuje, aby se mnohem snadněji dostaly do buněk.
Stárnutí je ve své podstatě trvalá intoxikace, která je způsobená kyselými odpadními látkami a celkovým poškozením a nedostatkem, který z toho vyplývá. Z pohledu chemických procesů, které v těle probíhají, není stárnutí ničím jiným než spotřebou minerálů za účelem neutralizace kyselin. Podle vědeckých studií zvyšují negativní ionty kapacitu buněk vázat kyslík. Lepší zásobování kyslíkem je důležité pro zachování našeho zdraví, tímto způsobem přispívají k vyloučení jedů, snížení kyselého účinku a produkci zdravých krevních buněk. Proti útoku volných radikálů se můžeme snadno chránit ionizovanou zásaditou vodou, protože náboj hydroxylových radikálů neutralizuje oxidační vliv volných radikálů.
Pokud je např. v krvi velké množství volných radikálů, může se měnit několik jejích vlastností, např. tvar červených krvinek (začnou vypadat jako špičaté ostny), snadněji se sráží („formace řetízků mincí“), ale je rovněž prokázáno, že již 20% minut po konzumaci ionizované zásadité vody získají tyto buňky opět svůj původní tvar. Vodík v ionizované alkalické vodě je schopen vytvořit vazbu s volným radikálem a téměř okamžitě jej vyloučit. Většina druhů potravy, kterou jíme, vytváří v našem těle kyselé pH. K tomu se přidává podobně kyselý účinek potravních aditiv a léků. To je to, co vede ke kyselosti našeho těla, což se projevuje rozvojem několika problémů: alergie, cukrovka, obezita, osteoporóza, bolest kloubů, vysoký krevní tlak, ledvinové obtíže atd.
Antioxidanty neutralizují jedovatý účinek volných radikálů na zdravé buňky. Protože kyslík v ionizované zásadité vodě váže pouze jeden vodík, zůstává jeden volný náboj (-), který umožňuje navázání volných radikálů (které jsou bez náboje) v těle a zpomaluje nebo vylučuje jejich reakční schopnost. Jejich zničením se proces zastaví, je mu zamezeno a chemické látky se stanou neškodné! Protože má zásaditá voda redukční účinky, vylučuje z těla volné radikály.
Konzumací zásadité vody můžeme ukončit okyselování svého těla nebo ho dokonce zvrátit. Takže ionizovaná zásaditá voda skvěle alkalizuje naše tělo, pomáhá udržet zdravou acidobazickou rovnováhu našeho těla.
Konzumace ionizované zásadité vody, která vnitřně čistí naše tělo, je důležitou a velmi účinnou kúrou k tomu, abychom neutralizovali a eliminovali dioxin a další chemické látky, které poškozují naše životní prostředí. Vzhledem k tomu, že v buňkách se neustále tvoří volné radikály, je nejlepší trvalé čištění ionizovanou zásaditou vodou.
Jednou z nejdůležitějších vlastností ionizované zásadité vody je schopnost změkčovat lidské tělo. „Nejměkčím“ fyziologickým obdobím v našem životě je dětství. S pokročilým věkem se buňky a tkáně stávají tužší a méně ohebné, proto můžeme při stárnutí počítat s tvrdnutím stěn buněk.
Další z nejdůležitějších vlastností ionizované zásadité vody je její schopnost rozpouštět. Když jíme, musí se potrava rozpustit, aby mohla být vstřebána, ale nadbytečné látky se musí vyloučit. To se může také nejúčinněji uskutečnit rozpuštěním a změknutím pomocí zásadité vody za účelem pročištění.
Chlór, který se používá k dezinfekci pitné vody a ničí mikroby, zabíjí vitální, přátelské (probiotické nebo symbiotické) bakterie (např. Bifidus), které žijí v našich střevech. Ale vzhledem k silné odolnosti se škodlivé patogenní bakterie, viry a plísně stávají více odolné vůči chlóru a nakonec mnohem snadněji potlačí prospěšné, užitečné bakterie. Ty pak, jako vedlejší produkt své obrany, uvolňují toxiny. Když porovnáme obsah chlóru ve vodě z kohoutku, minerální a ionizované zásadité vodě, mluví výsledky samy za sebe: zařízení snižuje 2,0 ppm/l na koncentraci 0,2-0,4 ppm/l a zároveň ponechává v čisté zásadité vodě dostatečné množství podstatně důležitých minerálů.